وکیل جرایم پزشکی در مشهد – 09151186862

وکیل جرایم پزشکی در مشهد

جرایم پزشکی شامل هرگونه خسارت مادی و جانی است که در اثر خطای پزشک و قصور و کوتاهی او رخ داده باشد نکته مهم که باید بدانید این است که اخذ رضایت پزشک باعث نمی شود که اگر پزشک متکب خطای پزشکی یا جرایم پزشکی شد نتوان از او شکایت کرد. برای شکایت از پزشک متخلف بهتر است با یک وکیل جرایم پزشکی در مشهد مشورت کنید تا در خصوص نحوه شکایت از پزشک در مشهد، روند رسیدگی به جرائم پزشکی، مرجع رسیدگی به تخلفات پزشکی و مصادیق جرائم پزشکی راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد. قبل از هر اقدامی با شماره وکیل در مشهد تماس بگیرید.

 

وکیل جرایم پزشکی در مشهد

اگر پزشک با جراح و یا سایر متصدیان امور پزشکی در جریان انجام امور پزشکی مرتکب بی احتیاطی یا بی مبالاتی شوند یا بدون مهارت در قسمتی از امور به انجام آن مبادرت ورزند و در نتیجه قتل یا صدمه بدنی حادث شود عمل وي با توجه به مفهوم مخالف ماده 59 قانون مجازات اسلامی و همچنین تبصره 3 ماده 295 همین قانون جرم بوده و در حکم شبه عمد خواهد بود. در صورت مواجهه با چنین موردی باید از یک وکیل خوب در مشهد برای شکایت از پزشک مشورت بگیرید زیرا ممکن است نتوانید ادعای خود را ثابت کنید.

شماره وکیل پایه یک دادگستری در مشهد برای رسیدگی به جرایم پزشکی و شکایت از پزشک در مشهد:

اطلاعات تماس

09151186862

37602838

[email protected]

دفتر مرکزی: مشهد – بلوار سجاد . بزرگمهر شمالی 3 – پلاک27 – طبقه2–واحد 5 ( موسسه ی طلیعه داران عدالت)

 

در چه صورت می توان از پزشک شکایت کرد؟

پس طبق آن چه گفته شد در صورتی که پزشک دچار خطای پزشکی شود و یا مرتکب جرایم پزشکی گردد بیمار می تواند از پزشک معالج خود شکایت کند اما ببینیم دقیقا خطا یا قصور پزشکی یا جرایم پزشکی شامل چه مواردی می شود. چنانچه بی احتیاطی، عدم مهارت و بی مبالاتی پزشک چه از روی عمد بوده و چه غیر عمد باشد و موجب وارد آمدن خسارت به بیمار گردد می تواند در مراجع قضایی مورد شکایت و پیگیری قرار بگیرد.

به طور کلی در صورتی می توان گفت پزشک دچار قصور یا خطا گردیده است که فاکتورهای ذیل رخ داده باشد.

  • اقدام توسط پزشک صورت گرفته باشد و پزشک در آن عمل نقش ایفا کرده باشد.
  • پزشک در تشخیص و درمان بیماری برخلاف موازین علمی اشتباه کرده باشد با تشخیص غلط داده باشد.
  • در نتیجه اقدامات پزشک و کادر درمان ضرر و زیان مادی و معنوی به بیمار وارد شده باشد.

 

گرفتن زیرمیزی توسط پزشک

آیا می دانستید علاوه بر خطاها و قصور پزشکی ، دریافت های خارج از ضابطه (زیرمیزی) و موارد دیگر از این دست هم بخش دیگری از جرایم پزشکی می باشد؟

 

افشای اسرار بیمار توسط پزشک و مجازات آن 

در زمینه افشای اسرار بیمار توسط پزشک معالج باید گفت هم وفق سوگندنامه پزشکی که در پایان تحصیلات پزشکی، هر پزشک یاد می‌کند و هم طبق آیین نامه انتظامی سازمان نظام پزشکی، پزشک مجاز به افشای اسرار بیماران خود نیست. در قوانین کیفری یعنی قانون مجازات اسلامی کشور هم به صراحت این موضوع قید و جرم دانسته شده است، به نحوی که پزشکان، دندانپزشکان، جراحان و داروسازان و هر دسته از پرسنل کادر پزشکی که به مناسبت حرفه خود از اسرار بیماران باخبر می‌شوند، مجاز به افشای اسرار بیمار نیستند و در صورت ارتکاب این عمل می توان از پزشک شکایت نمود.

البته مگر در مواردی که قانون از پزشک اطلاعات بیمار را درخواست کرده باشد. بر فرض مثال یک مرجع قضایی ذیصلاح طبق قانون از پزشک یا درمانگر یا کادر درمانی در بیمارستان یا سایر مراکز درمانی بخواهد که راجع به بیماری فرد شرط صادر شود که در این زمان طبق قوانین کشور ما پزشک مجاز است که اسرار بیماری که در ارتباط با سوال دادگاه است را اعلام کند.

طبق ماده 648 قانون مجازات اسلامی: کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه‌ خود محرم اسرار محسوب می‌شوند، هر گاه در غیر از موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند به مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهند شد. افزون بر آن پزشک بنابر مقررات صنفی خود نیز مرتکب تخلف شده و برای او مجازات انتظامی در نظر گرفته می‌شود.

 

بی مبالاتی و ترک فعل لازم:

به عنوان مثال اگر پزشک وظیفه دارد که مشاوره های لازم را انجام دهد، عکس های رادیولوژی را مطالبه کند، قبل از عمل نوار قلبی بیمار را چک کند و … اما از آن سر باز می زند و در نتیجه بی مبالاتی او خسارتی به بیمار وارد شود پزشک مجرم است و می توان از او شکایت نمود.

 

بی احتیاطی پزشک:

پزشک مرتکب عملی می شود که نباید انجام میداده و ضرر جسمانی یا روانی برای بیمار ایجاد کرده. به عنوان مثال در اثر بی احتیاطی حین عمل جسمی را در بدن بیمار جاگذاشته و مانند این ها… که از موارد بی احتیاطی پزشک بوده و می توان از آن شکایت نمود. البته اثبات چنین مواردی بسیار سخت و پیچیده است و بهتر است با یک وکیل ماهر جرایم پزشکی در مشهد صحبت کنید.

 

پزشک مهارت کافی ندارد:

چنانچه عدم مهارت پزشک در امر درمان باعث خدشه ای در سلامت بیمار شود طبق قانون می توان از پزشک شکایت کرد. عدم مهارت کافی می تواند ناشی از نداشتن تخصص کافی بوده و یا ناشی از تاز کار بودن پزشک باشد که در هر دو صورت می توان از پشک شکایت کرد.

  • عدم رعایت موازین شرعی و قانونی
  • فریب بیمار
  • صدور گواهی خلاف واقع
  • انجام اعمال خلاف شئونات پزشکی
  • جذب بیمار از طریق تبلیغات غیر واقعی

 

نحوه رسیدگی به تخلفات و جرایم پزشکی

آیا پزشکان هم مرتکب اشتباه و تخلف می‌شوند؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که پزشکان به مناسبت فعالیت تشخیصی و درمانی که برای بیماران مختلف انجام می‌دهند، در بعضی از موارد دچار برخی از تخلفات می‌شوند که جنبه‌های مختلفی دارد. در برخی از موارد این تخلفات و کوتاهی‌ها منجر به عوارضی برای بیماران نمی‌شود که بیشتر از جنبه انتظامی و حرف‌های مورد توجه قرار می‌گیرد و طبق قانون محل رسیدگی تخلفات پزشکان در سازمان نظام پزشکی است. اما در مواردی که تخلفات پزشکی منجر به آسیب و صدمه برای بیماران می‌شود، موضوع قصور و تقصیر پزشکی مطرح می‌شود و محل رسیدگی آن در دادسراهای عمومی و انقلاب است که در تهران در دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی رسیدگی می‌شود و برای امر کارشناسی موضوع به کمیسیون تخصصی سازمان پزشکی قانونی ارجاع می‌شود.

 

نحوه شکایت از پزشک متخلف

در روند شکایت از قصور خطای پزشکی می توان به دو طریق ذیل پیگیری نمود:

الف. شکایت انتظامی: از طریق سازمان نظام پزشکی صورت می پذیرد و النهایه به توبیخ شفاهی یا کتبی و برخی موارد محرومیت از طبابت منجر می گردد.

ب. شکایت جهت مطالبه دیه یا میزان خسارت: معمولا در دادسرا یا شوراهای حل اختلاف مطرح می گردد اما از طریق سازمان نظام پزشکی نیز قابل پیگیری می باشد. (بهتر است با یک وکیل دیه در مشهد مشورت کنید)

 

مراجع صالح به رسیدگی در جرایم پزشکی

 

1. دادگاه های عمومی:

به طور کلی هر عملی که در قوانین مدنی یا جزایی کشور قابلیت پیگیری داشته باشد در صلاحیت این دادگاه ها می باشد که می توان متناسب با عمل انجام گرفته پزشک در دادگاه حقوقی یا دادسرا پیگیری های لازم را انجام داد.

 

2. دادگاه انقلاب:

مطابق قانون اصلاحی ماده ۳ مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوراکی مصوب ۲۹/۱/۷۴ برخی موارد را می توان از طریق دادگاه انقلاب پیگیری نمود که شامل موارد زیر است:

  • دخالت در امور پزشکی و دارویی
  • خودداری از ارائه خدمات پزشکی
  • واگذاری و اداره موسسه پزشکی به غیر بدون مجوز و موارد مطرح در این ماده قانون ، قابلیت پیگیری از طریق این دادگاه را فراهم می آورد.

 

3. سازمان نظام پزشکی:  

بر اساس آئین نامه رسیدگی دادسراها و هیات های انتظامی سازمان نظام پزشکی مصوب ۱۳۸۴ ، سازمان نظام پزشکی به شکایت ناشی از تخلفات حرفه ای شاغلین پزشکی رسیدگی می نماید.

 

4. سازمان تعزیرات حکومتی:

مطابق قانون تعزیرات حکومتی در امور بهداشتی و درمانی مصوب ۲۳/۱۲/۶۷ برخی موارد را نیز می توان از طریق این سازمان پیگیری نمود که مهمترین آنها به شرح ذیل است:

  • ایجاد موسسه پزشکی غیر مجاز توسط افراد فاقدصلاحیت
  • ایجاد موسسه پزشکی توسط شخص فاقد پروانه
  • خودداری بیمارستان ها از ارائه خدمات
  • و موارد دیگر ذکر شده در قانون مصوب

 

5. شورای حل اختلاف (ویژه امور بهداشت)

پس از تشکیل شوراهای حل اختلاف ویژه امور پزشکی در برخی استان ها شوراهای حل اختلاف ویژه نیز می توانند درحوزه جرایم پزشکی ورود کنند البته در صورتیکه مبلغ خسارت و یا دیه پیش بینی شده در اثر قصور پزشکی کمتر از ۵ میلیون تومان باشد و یا هر دوطرف موافق ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف باشند. در بیشتر مواقع تخلفاتی مانند گرفتن زیرمیزی برای انتقال بیمار یا جعل عنوان یا دریافت دستمزد نامتعارف و … در شوراهای ویزه حل اختلاف رسیدگی می شوند.

 

6. دادسرای جرایم پزشکی

یکی دیگر از مراجع رسیدگی به تخلفات پزشکی دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی است.

 

روند رسیدگی به پرونده های قصور پزشکی در دادسراها چگونه است؟

ابتدا موضوع شکایت از پزشک و یا کادر پزشکی در دادسرا مطرح می شود پس از طرح و ارجاع موضوع به کمیسیون‌های پزشکی و در صورتی که قصور پزشک و یا کادر درمانی تشخیص داده شود، موضوع به شعبه رسیدگی ‌کننده ارسال و سپس پزشک مجرم یا کادر پزشکی که دچار جرم و قصور شده اند به دادسرا احظار می شوند تا توضیحات خود را ارائه کرده و از خود دفاع کنند. پس از شنیدن توضیحات در صورتی که دادسرا قانع شود که قصوری رخ نداده قرار منع تعقیب را را صادر می کند اما در غیر این صورت کیفرخواست صادر کرده و پرونده پزشک متخلف را به دادگاه ارسال می کند. در دادگاه قاضی بر اساس محتویات پرونده، نظریه کارشناس و دفاعیات هردو طرف و همچنین وکیل جرایم پزشکی رأی را صادر می نماید.

مطالب مرتبط

اگر نیاز به مشاوره دارید ؟

از طریق لینک زیر درخواست مشاوره رایگان بدهید .

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد